Ergotherapie Hartel team

Wij zijn team ergotherapie Hartel!

Wie wij zijn? Zeven bevlogen ergotherapeuten met verschillende expertisegebieden en dezelfde missie: de best mogelijke zorg bieden aan onze cliënten in Amsterdam West en Zuid.

Van links naar rechts zie je Sterre, Iris van Perse, Iris Venema, Johanna, oprichter Sophie, Barbara en Myrthe.

Benieuwd geworden naar onze achtergrond, expertisegebied en onze visie op het vak ergotherapie?

Scroll naar beneden en lees onze mini-bio’s!

Ergotherapeuten locatie Amsterdam-Zuid

Ergotherapeut Sophie

Over Sophie

Mijn naam is Sophie Hartel, ergotherapeut en praktijkhouder van ergotherapie Hartel. In 2011 heb ik de opleiding Ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie had ik al de ambitie een eigen praktijk op te starten, maar ik wilde eerst ervaring opdoen. Daarom werkte ik de eerste paar jaar met plezier als ergotherapeut binnen verschillende organisaties. Ik richtte me hierbij voornamelijk op het behandelen van volwassenen en ouderen aan huis, binnen het verpleeghuis en verzorgingshuis.

Tijd voor iets nieuws

⁠In 2015 besloot ik dat het tijd was voor een eigen praktijk om zo ergotherapie en het ondernemerschap te combineren. Ik ben nog steeds elke dag blij met die keuze! Niet alleen omdat het me veel vrijheid geeft, ook omdat ik binnen mijn eigen praktijk zelf vorm kan geven aan mijn werkwijze en idealen. ⁠

Een dreamteam van ergotherapeuten

Hoewel ik als eenpitter begon, sloten zich gaandeweg andere ergotherapeuten bij mij aan. Inmiddels heb ik een dreamteam van 6 geweldige ergotherapeuten om me heen verzameld. Onze expertises vullen elkaar aan, maar we handelen allemaal vanuit dezelfde normen en waarden.

Wij zijn pro-actief, luisteren echt naar wat onze cliënten willen en -misschien wel het belangrijkste- we hebben oprechte passie voor het vak en willen te allen tijde de best mogelijke zorg bieden.

Kijken naar het individu

Wat ik mooi vind aan mijn beroep, is dat ik samen met mijn cliënten kijk naar hoe zij hun leven willen inrichten en wat hierin mogelijk is. Ieder individu is uniek en heeft zijn eigen wensen. Dat is mijn uitgangspunt. 

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici en actief lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Ook ben ik aangesloten bij ParkinsonNet.

Over Sterre

Ik ben Sterre de Boer en sinds het voorjaar van 2023 heb ik me gevoegd bij het leuke team van Ergotherapie Hartel!

Mijn ervaring met ergotherapie

Na mijn studie heb ik zes jaar ervaring opgedaan als ergotherapeut bij mensen aan huis in Amstelveen en Amsterdam. Ik heb zowel volwassenen en ouderen geholpen met diverse problematiek, zoals: Parkinson, beroertes, hersenschuddingen, oncologie, MS, artrose, zit- en lighoudingen en handproblematiek.

Ouderen en revalidatiezorg

Afgelopen twee jaar heb ik als ergotherapeut gewerkt in de ouderen revalidatiezorg. Ik miste het enorm om de mensen in hun eigen omgeving te kunnen behandelen, daar waar iedereen zich het prettigste voelt! Daarom voelt het goed om weer aan huis te kunnen behandelen.  

Iedereen erbij betrekken én niet vergeten te lachen

Wat ik zo leuk en goed vind aan ergotherapie? Dat ieder persoon uniek is, zijn eigen gewoontes heeft gecreëerd en dat ik samen met hen mag zoeken naar een oplossing om weer te kunnen doen wat ze het liefste willen! Ik vind het belangrijk om tijdens de behandeling goed te luisteren, te sparren, te oefenen, het hele cliëntensysteem erbij te betrekken en niet vergeten: te lachen! Tegen mij mag je altijd alles zeggen, niets is te gek, als we maar samen het proces doorlopen, al is het in kleine stapjes.  

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Daarnaast ben ik gespecialiseerd als handtherapeut, Parkinsontherapeut waarbij ik ook aangesloten ben bij Parkinsonnet en in zit- en lighoudingen.

Over Johanna

Mijn naam is Johanna Kerkhof Arismendiz en ik ben sinds de zomer van 2021 aangesloten bij ergotherapie Hartel. 

Kwetsbare ouderen

In 2017 heb ik de opleiding ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam afgerond. Na mijn opleiding heb ik ervaring opgedaan met zowel thuiswonende kwetsbare ouderen als ouderen binnen zorg- en verpleeginstellingen. Hierbij hield ik me voornamelijk bezig met zit-en lighouding, advies rondom dagelijkse activiteiten, doorligplekken (decubitus), valpreventie, hulpmiddelen en aanpassingen. Ook heb ik ervaring binnen de multiculturele zorg en met laaggeletterden.

Luisteren naar de cliënt, kijken naar de omgeving

Als ergotherapeut vind ik het belangrijk om naar mijn cliënten te luisteren want dit ligt aan de basis van de zorg die ik lever. Verder kijk ik niet alleen naar de cliënt, maar ook naar de omgeving. Zo krijg ik inzicht in hoe iemand leeft en wat hij of zij belangrijk vindt. Op deze manier kan ik mijn cliënten echt beter leren kennen. Observeren wat iemand nodig heeft, een band opbouwen en wensen en behoeften inventariseren, zijn essentiële stappen voor een succesvolle behandeling.

Een verschil maken

Het mooiste aan ergotherapie vind ik dat je echt een verschil kan maken voor mensen die dat hard nodig hebben omdat jij ze ondersteunt in het (weer) uitvoeren van voor hen belangrijke activiteiten van het dagelijks leven.

Ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici, ik ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland en ben aangesloten bij ParkinsonNet. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in sensorische informatieverwerking bij ouderen en mensen met dementie. 

Ergotherapeut Iris Venema

Over Iris Venema

Ik ben Iris Venema en sinds 2021 ben ik als ergotherapeut werkzaam voor ergotherapie Hartel.

Mijn achtergrond

Nog niet zo lang geleden heb ik mijn opleiding ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik een verdieping gedaan over arbeidsproblematieken. Mijn afstudeeronderzoek ging over re-integratie op de arbeidsmarkt van mensen met chronische pijn, een ontzettend interessant en relevant onderwerp.

Ergotherapie aan huis

Mijn afstudeerstage heb ik gedaan in Utrecht en Amsterdam en tijdens dit traject kwam ik erachter hoe leuk ik het vind om ergotherapie aan huis te bieden! Je leert de cliënt op een persoonlijkere manier kennen waardoor het contact tussen de cliënt en therapeut anders is dan in een andere setting. 

Iemands leven een stukje beter maken

Wederzijds vertrouwen vind ik erg belangrijk en waardevol binnen de behandelingen. Ieder mens is anders en heeft andere behoeftes. Daarom luister ik goed naar de cliënt en we kijken samen naar de best passende oplossing. En dat is ook waar ik energie van krijg: echt een verschil maken en iemands leven een stukje beter helpen maken.

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ik ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.

Ergotherapeuten locatie Amsterdam-West

Barbara

Over Barbara

Mijn naam is Barbara Bruckwilder en ik maak sinds 2018 onderdeel uit van ergotherapie Hartel. Ik woon in Westerpark, En dat komt goed uit, want dat is een van de werkgebieden van ergotherapie Hartel. Ik weet wat er speelt in de wijk en woon bij veel van mijn cliënten om de hoek.

Mijn werkervaring

De meeste werkervaring heb ik in de ouderenzorg. Ik heb onder andere gewerkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel zoals hersenbloedingen, MS en Parkinson. Daarnaast heb ik ook ervaring met mensen bij wie sociale problemen een rol spelen. Denk hierbij aan eenzaamheid, laaggeletterdheid en geldproblemen.

Een luisterend oor

Mijn doel als ergotherapeut is ervoor te zorgen dat mensen met een beperking de dingen kunnen doen die ze willen doen, met of zonder hulpmiddelen. Ik bied een luisterend oor, sta positief in het leven en geloof dat er altijd ruimte is voor verbetering, ook al gaat dat soms in kleine stapjes. 

Ik ben aangesloten bij ParkinsonNet en bij het MS-netwerk Amsterdam. Naast ergotherapie geef ik beweegtrainingen volgens de Ronnie Gardiner Methode, de RGM. Hierbij train je zowel het lichaam als de hersenen.

Over Iris

Over Iris van Perse

Mijn naam is Iris van Perse en ik maak sinds oktober 2021 deel uit van ergotherapie Hartel. 

Niet alleen de persoon, maar ook de omgeving

In 2021 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na het afronden van mijn studie ben ik met veel plezier aan het werk gegaan als ergotherapeut in het UMC Utrecht. ⁠Naast mijn baan in het ziekenhuis was ik op zoek naar een leuke leerzame werkomgeving in de eerste lijn. Het leuke van de eerste lijn is dat je niet alleen de persoon ziet maar ook meteen de omgeving.

Helpen vanuit een vertrouwensband

Het mooiste aan het vak ergotherapie vind ik dat kleine aanpassingen en acties, een groot verschil kunnen maken. Voor mij is het belangrijk dat ik mijn cliënten goed leer kennen en ze help vanuit een vertrouwensband.⁠

Sparren met cliënten

Ik betrek de mensen die ik behandel altijd bij het proces door met ze te sparren. Op deze manier komen we tot de beste uitkomst. We doen het écht samen.

Ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland 

Myrthe

Over Myrthe

Mijn naam is Myrthe Buvelot en sinds april 2020 versterk ik met veel enthousiasme het team van Ergotherapie Hartel.

Mijn carrièrepad

In 2017 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie heb ik met veel plezier en toewijding gewerkt in verschillende verpleeghuizen. Ik heb me onder andere verdiept in: lig- en zithoudingsproblematiek, valpreventie, toegankelijkheid in en rondom de woning en PDL- technieken. 

Plezier, comfort en eigenwaarde

Wat mij drijft? Ik vind het heel belangrijk om mensen te helpen die om lichamelijke, psychische of cognitieve redenen, niet (meer) de dingen kunnen doen die voor hen belangrijk zijn. Als ergotherapeut probeer ik deze mensen plezier en comfort maar ook hun eigenwaarde weer terug te laten vinden door juist te kijken naar wat wél mogelijk is. 

Echt iets voor mijn cliënten betekenen

Dat kan soms best een uitdaging zijn waar tijd, inspanning en overleg met verschillende partijen bij komt kijken. Maar ik geloof altijd dat je samen sterker staat en dat verbetering mogelijk is. Echt iets voor mijn cliënten betekenen, dat is mijn missie.

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.