Als oprichter en praktijkhouder van ergotherapie Hartel krijg ik vaak de vraag waarom ik me op ouderen richt.⁠
⁠Mensen vragen het dan met verbazing, omdat ouderenzorg niet zo’n populaire of zelfs ‘saaie’ keuze is. Al ben ik het daar totaal niet mee eens. ⁠
⁠Na mijn studie heb ik veel met ouderen gewerkt en ik vond dit al meteen een leuke en interessante doelgroep. ⁠

Waarom? ⁠

Omdat mijn oudere cliënten juist allesbehalve saai zijn: ik kan zoveel van ze leren en ze verbreden mijn horizon als geen ander. Zij hebben al een heel leven achter zich en zitten boordevol bijzondere verhalen. Ik vind het jammer en onterecht dat zij niet wat vaker het podium krijgen.⁠
Daarnaast is ergotherapie voor ouderen ook hard nodig. Door de vergrijzing zijn er steeds meer onzelfredzame ouderen waarvan een deel ook nog eenzaam is. Deze mensen wil ik helpen om zo zelfstandig mogelijk te blijven en tegelijkertijd een stukje ☀️ meenemen naar hun huis. ⁠
Echt naar ze luisteren, ze helpen waar mogelijk en ze laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Dat is waar ik aan wil bijdragen.

Related Posts