Als ergotherapeuten geven wij scootmobiel rijlessen. Wij komen vaak tegen dat mensen de gashendel inknijpen om te stoppen, terwijl die juist losgelaten moet worden om te stoppen. Dit is heel verwarrend voor de leerling, want bij een brommer of fiets moet de hendel inderdaad ingeknepen worden om te remmen.
“Ook is het voertuig volgens het onderzoek niet stabiel genoeg. Bij een oneffenheid in de weg of een ander obstakel, raakt de scootmobiel in bepaalde gevallen uit balans, waardoor de gebruiker ten val komt. Dat geldt ook als de bestuurder moet uitwijken om bijvoorbeeld een botsing te voorkomen.”

Wij nemen gelukkig altijd een stopknop mee tijdens de rijlessen, zodat wij in gevaarlijke situaties zelf de scootmobiel kunnen stoppen.
Men denkt vaak dat als je met de auto of brommer hebt gereden, het makkelijk is om met een scootmobiel te rijden. Het tegendeel is bewezen.

Het is goed dat er nu eindelijk aandacht wordt besteed aan de constructie van scootmobielen (lees onderstaand artikel). Maar daarnaast zijn scootmobiel rijlessen ook erg belangrijk en deze kunnen gegeven worden door een ergotherapeut.

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met de ergotherapeuten van ergotherapie Hartel via 06 26 04 52 89 of via info@ergotherapie-hartel.nl

 

https://nos.nl/artikel/2260163-scootmobielen-moeten-veiliger-en-stabieler-worden.html

Related Posts