Vergoeding

Referenties

Samenwerking

Algemene voorwaarden

Sophie
Over Sophie
Mijn naam is Sophie Hartel, ergotherapeut en praktijkhouder van ergotherapie Hartel. In 2011 heb ik de opleiding Ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie had ik al de ambitie een eigen praktijk op te starten, maar ik wilde eerst ervaring opdoen. Daarom werkte ik de eerste paar jaar met plezier als ergotherapeut binnen verschillende organisaties. Ik richtte me hierbij voornamelijk op het behandelen van volwassenen en ouderen aan huis, binnen het verpleeghuis en verzorgingshuis.

⁠In 2015 besloot ik dat het tijd was voor een eigen praktijk om zo ergotherapie en het ondernemerschap te combineren. Ik ben nog steeds elke dag blij met die keuze! Niet alleen omdat het me veel vrijheid geeft, ook omdat ik binnen mijn eigen praktijk zelf vorm kan geven aan mijn werkwijze en idealen. ⁠

Hoewel ik als eenpitter begon, sloten zich gaandeweg andere ergotherapeuten bij mij aan. Inmiddels heb ik een dreamteam van 5 geweldige ergotherapeuten om me heen verzameld. Onze expertises vullen elkaar aan, maar we handelen we allemaal vanuit dezelfde normen en waarden.

Wij zijn pro-actief, luisteren echt naar wat onze cliënten willen en -misschien wel het belangrijkste- we hebben oprechte passie voor het vak en willen te allen tijde de best mogelijke zorg bieden.

Wat ik mooi vind aan mijn beroep, is dat ik samen met mijn cliënten kijk naar hoe zij hun leven willen inrichten en wat hierin mogelijk is. Ieder individu is uniek en heeft zijn eigen wensen, en dat is mijn uitgangspunt. 

Ik ben ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici en actief lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Ook ben ik aangesloten bij ParkinsonNet.

Barbara
Over Barbara
Mijn naam is Barbara Bruckwilder en ik maak sinds 2018 onderdeel uit van ergotherapie Hartel. Ik woon in Westerpark en dat komt goed uit, want dat is een van de werkgebieden van ergotherapie Hartel. Ik weet wat er speelt in de wijk en woon bij veel van mijn cliënten om de hoek.

Ik heb de meeste werkervaring in de ouderenzorg. Ik heb onder andere gewerkt met mensen met niet-aangeboren hersenletsel zoals hersenbloedingen, MS en Parkinson. Daarnaast heb ik ook ervaring met mensen bij wie sociale problemen een rol spelen zoals eenzaamheid, laaggeletterdheid en geldproblemen.

Mijn doel als ergotherapeut is ervoor te zorgen dat mensen met een beperking de dingen kunnen doen die ze willen doen, met of zonder hulpmiddelen. Ik bied een luisterend oor, sta positief in het leven en ik geloof dat er altijd ruimte is voor verbetering, ook al gaat dat soms in kleine stapjes. 

Ik ben aangesloten bij ParkinsonNet en bij het MS-netwerk Amsterdam. Naast ergotherapie geef ik beweegtrainingen volgens de Ronnie Gardiner Methode, de RGM. Hierbij train je zowel het lichaam als de hersenen.

Myrthe
Over Myrthe

Mijn naam is Myrthe Buvelot en sinds april 2020 versterk ik met veel enthousiasme het team van Ergotherapie Hartel.

In 2017 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie heb ik met veel plezier en toewijding gewerkt in verschillende verpleeghuizen. Ik heb me onder andere verdiept in: lig- en zithoudingsproblematiek, valpreventie, toegankelijkheid in en rondom de woning en PDL- technieken. 

Wat mij drijft? Ik vind het heel belangrijk om mensen te helpen die om lichamelijke, psychische of cognitieve redenen, niet (meer) de dingen kunnen doen die voor hen belangrijk zijn. Als ergotherapeut probeer ik deze mensen plezier en comfort maar ook hun eigenwaarde weer terug te laten vinden door juist te kijken naar wat wél mogelijk is. 

Dat kan soms best een uitdaging zijn waar tijd, inspanning en overleg met verschillende partijen bij komt kijken. Maar ik geloof altijd dat je samen sterker staat en dat verbetering mogelijk is. Echt iets voor mijn cliënten betekenen, dat is mijn missie.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.

Hetty
Over Hetty

Mijn naam is Hetty Zegwaard. Ik heb ergotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en ben afgestudeerd in 2017. Tijdens mijn studie heb ik verdiepingsprogramma’s gedaan over ethiek en zelfmanagement. Daarnaast werkte ik in de thuiszorg.

Na mijn afstuderen ben ik gaan werken in de dwarslaesierevalidatie. Sinds 2019 werk ik in de ouderenzorg en sinds 2020 heb ik me aangesloten bij het gezellige team van ergotherapie Hartel. Ik heb ervaring op gedaan met handproblematiek, zit- en lighouding en toegankelijkheid.

Ik vind het mooi om te zien hoe ik met kleine aanpassingen een groot verschil kan maken. Als ergotherapeut kijk ik altijd hoe mensen hun leven (willen) inrichten en daar sluit ik mijn behandeling op aan. Het is immers hun leven en de wensen van mijn cliënten zijn altijd mijn uitgangspunt! Verder ben ik graag sportief bezig en houd ik ervan om lekker buiten te zijn. Aan huis behandelen is daarom zeker aan mij besteed want ik vind het heerlijk om van hot naar her naar mijn cliënten te fietsen.

Ik sta ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici.

Over Mariam

Ik ben Mariam Mammen en ik maak sinds 2021 deel uit van het team van ergotherapie Hartel. Na het afronden van mijn bacheloropleiding ergotherapie, heb ik een master gedaan gericht op neurologie. Vervolgens heb ik vier jaar in een ziekenhuis in het buitenland gewerkt en daar ontzettend veel geleerd.

Ik heb ervaring met het behandelen van mensen met lichamelijke en cognitieve beperkingen. Zowel in de eerste lijn (bij mensen thuis) als in een verpleeghuis (GRZ). Ik richt mij overigens voornamelijk op ouderen.

Wat ik interessant vind aan mijn werk, is het observeren van dagelijkse activiteiten en in welk opzicht deze moeilijker zijn voor iemand met een beperking. Hoe kunnen we hun leven zo inrichten, dat deze activiteiten weer (deels) mogelijk worden? Dat is altijd de vraag waar ik samen met mijn cliënten het antwoord op probeer te vinden. Omdat dit voor iedereen anders is, is het echt maatwerk en dat maakt het werk als ergotherapeut juist zo mooi!

Mijn motto is: “Benader het leven met een glimlach en geef nooit op”. En zo sta ik niet alleen in mijn leven zelf, maar ook in mijn werk.

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici en ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.

Over Iris

Ik ben Iris Venema en sinds 2021 ben ik als ergotherapeut werkzaam voor ergotherapie Hartel.

Nog niet zo lang geleden heb ik mijn opleiding ergotherapie afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik een verdieping gedaan over arbeidsproblematieken. Mijn afstudeeronderzoek ging over re-integratie op de arbeidsmarkt van mensen met chronische pijn, een ontzettend interessant en relevant onderwerp.

Mijn afstudeerstage heb ik gedaan in Utrecht en Amsterdam en tijdens dit traject kwam ik erachter hoe leuk ik het vind om ergotherapie aan huis te bieden! Je leert de cliënt op een persoonlijkere manier kennen waardoor het contact tussen de cliënt en therapeut anders is dan in een andere setting. 

Wederzijds vertrouwen vind ik erg belangrijk en waardevol binnen de behandelingen. Ieder mens is anders en heeft andere behoeftes. Daarom luister ik goed naar de cliënt en we kijken samen naar de best passende oplossing. En dat is ook waar ik energie van krijg: echt een verschil maken en iemands leven een stukje beter helpen maken.

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ik ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland.